Sykepenger – når må sykemeldingen komme?

Sykepenger

Tidspunkt for sykemeldingens innlevering er avgjørende for din rett til sykepenger.

skrevet av Fredrik Sverstad Eriksen

Advokatfirmaet Mejdell Jakobsen ved advokat Fredrik Sverstad Eriksen hadde nylig en sak der en fosterforelder ble nektet sykepenger etter at fosterhjemsavtalen var sagt opp på grunn av denne personens helse og hun var sykemeldt fra arbeidet.

 

Problemet oppstod da en vikarlege ikke var villig til å sørge for forlengelse av sykemelding og klient fikk et problem da hun på nytt ble sykemeldt av fastlege. I mellomtiden har klient forholdt seg til opplysninger fra NAV som nå nektet å akseptere sykemeldingen, blant annet med hensyn til at den var tilbakedatert og ikke kunne aksepteres.

 

Sykepenger har man nemlig ikke rett på om man ikke er i arbeid på sykmeldingstidspunktet eller det er mer enn 14 dager siden siste arbeidsforhold. NAV tok da utgangspunkt i siste sykemelding og avslo sykepenger nok en gang.

 

NAV påstod dessuten at hun kunne ta arbeid til tross for at hun ble innvilget uføretrygd på -90 tallet som hun sa fra seg for å kunne gi omsorg til fosterbarn.

 

I tillegg fikk man en ekstraordinært lang saksbehandlingstid på klage som gjorde at hun etter hvert ikke hadde midler å leve av.

 

Advokat Eriksen innhentet dokumenter sakens dokumenter og konkluderte med at reglene om tilbakedatering var feil anvendt og at det var dokumentert arbeidsuførhet.

 

Etter inngivelse av klage omgjorde NAV hele saken, både hva gjelder tilbakedatering og vurderingen av arbeidsuførhet. Advokat Eriksen fikk gjennomslag for at klienten var i arbeid når sykemeldingen ble utstedt, og klienten fikk etterbetalt sykepenger for hele perioden.

 

Hvis du har behov for bistand til saker som gjelder dine trygderettigheter og vedtak fattet av NAV - kontakt advokat Fredrik Sverstad Eriksen for en uforplikende prat.